Balayındayım.com ekibi sorularınızı memnuniyetle cevaplamak için burada. Tüm sorularınız için bizimle şimdi iletişime geçin.
Kuzey Kapadokya turu olarak ta bilinen bu tur, Kuzey Kapadokya’nın önemli ziyaret noktalarını kapsayan rehberli bir gezi turu! Kapadokya’nın ünlü peribacalarını, manastırlarını, kiliselerini, vadilerini, şapellerini ve daha birçok önemli ziyaret noktalarını rehber eşliğinde Kapadokya Kırmızı turda geziyorsunuz.
Kuzey Kapadokya’yı keşfetme turu olan Kapadokya Kırmızı Tur, sabah saat 9.30 – 10-00 arası rehberiniz ve diğer tur katılımcıları ile buluşmanızla konakladığınız otelden başlıyor.
Turun ilk durağı Uçhisar kale altı. Uçhisar kale altı, Kapadokya bölgesinin en yüksek noktası olan Uçhisar kalesini ve etrafında ki vadi manzaralarını izleyebileceğiniz, kale yakında bir nokta. Roma döneminden beri şehre hâkim bu noktada rehberiniz, Kapadokya’nın genel tarihi hakkında bilgi aktarımında bulunduktan sonra fotoğraf molası.
Turunuzun ikinci durağı, Göreme açık hava müzesi. Kapadokya bölgesinin belki de en fazla ziyaretçi çeken noktası. UNESCO Dünya Mirasları içerisinde yer alan Göreme açık hava müzesi, Hristiyanlar döneminde yapılan kayadan oyma kiliseleri, manastırları ve şapelleri ile birçok ziyaretçinin ilgiyle gezdiği bir açık hava müzesi. Rehberinizin tarihi bilgi anlatımlarıyla kiliseleri, şapelleri ve manastırları geziyorsunuz.
Kapadokya Kırmızı Turun bir sonra ki durağı Aşk vadisi! Eski adı Bağlı Dere olarak bilinen bu vadinin etrafı yemyeşil üzüm bağları ile çevrili. Üzüm bağlarının tam ortasından yerden göğe uzanan sivri yapıya sahip uzun peribacalarının manzarasında biraz fotoğraf molası ve sonrasında yerel bir restoranda öğle yemeği veriliyor.
Yemek ve biraz dinlenmeden sonra, turunuz Paşabağ-Keşişler vadisi ile devam ediyor. Rahipler vadisi olarak da bilinen Paşabağ-Keşişler vadisinde peribacalarının en iyi örnekleri bulunuyor. Bölgede çok sık rastlanmayan 3 şapkalı peribacaları, Paşabağ-Keşişler vadisinde görülebiliyor.
Sırada Turun en eğlenceli ve en renkli durağı olan Avanos çanak-çömlek atölyesini ziyaret ediyorsunuz. Avanos, Kızılırmak hattının geçtiği, Nevşehir’in bir ilçesidir. Hititler döneminden başlayan çanak-çömlekçiliğin, bölgede ki merkezi olan Avanos da yerel bir çanak atölye ziyareti yapılıyor. Usta eller tarafından toprağın nasıl sanata dönüştüğünü izledikten sonra, tur katılımcıları da usta yardımı ile çanak-çömlek yapımını deneyebiliyor. Sonrasında hediyelik almak isteyenler için mağaza da biraz zaman veriliyor.
Turun bir sonraki durağı Devrent vadisi. Bir diğer adı ile hayal gücü vadisi. Devrent vadisinde doğal oluşum kayalardan figürler bulunuyor. Figürler genelde hayvan figürleri. En belirgin olanı ise Deve figürü. Diğer figürleri hayal etmeniz için biraz zaman ve fotoğraf molasından sonra ki turun son durağı Ürgüp-Üç güzeller.
Kapadokya’nın sembolü haline gelmiş meşhur Üç güzeller adı verilen yan yana duran 3 peri bacası, Kapadokya’da en çok fotoğraf çekimi yapılan yerler arasında geliyor. Bu manzarada fotoğraf molası verdikten sonra, isteğe bağlı Ürgüp’ün meşhur üzüm bağlarından elde edilen üzümlerden yapılan şarap tadımı var sırada. 3 farklı şarabı tadabileceğiniz yerel bir fabrikayı geziyorsunuz. Tur sonrası katılımcılar otellerine 16.00-16.30 arasında transfer ediliyor.
Gayet güzel bir tur oldu. Mithat bey rehberimiz sayesinde çok keyif aldık. Koronadan dolayı biraz tereddüt ettik tura katılmakta ama yoğun güvenlik önlemleri almışlar. Her koltuk arasında bir boşluk, maske dezenfektan falan iyi idi.